Jahić: Mogli smo napraviti više

Reprezentativcu BiH nije jasno što ga nema u ekipi

Jahić: Mogli smo napraviti više

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanel Jahić nije zadovoljan učinkom reprezentacije u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su u drugom kolu poraženi od Francuske na Koševu, da bi u posljednjem susretu remizirali sa Albanijom u Tirani.

"Nisam zadovoljan brojem osvojenih bodova u ovim utakmicama. Mogli smo vrlo lako imati tri boda više. Mislim da smo možda mogli do boda u susretu protiv Francuske, jer protiv njih nismo smjeli igrati tako napadački i otvoreno. Da smo taj susret odigrali nešto defanzivnije, siguran sam da bi mogli uzeti bod. Moramo naučiti da se branimo jer nismo Brazil ili Španija da ovako uđemo u utakmicu i zato i imamo problema u odbrani", kaže Jahić za SportSport.ba.

"Što se susreta sa Albanijom tiče, mislim da smo tu morali pobijediti jer smo bolja ekipa. Što se lično mene tiče, nisam zadovoljan jer zalužujem da igram ili dobijem šansu jer sam do jučer bio standardan i odjednom me nema nigdje. Ne razumijem. Kad Pape na mene već ne računa na pozicijama defanzivnog veznog ili beka, što me ne proba na mjestu stopera, kad već imamo toliko problema u odbrani", dodao je Jahić na kraju razgovora za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.