Jahić: Možda možemo biti i prvi

"Želio sam da izbjegnemo Albaniju"

Jahić: Možda možemo biti i prvi

Pouzdani prvotimac atinskog AEK-a i reprezentacije Bosne i Hercegovine Sanel Jahić smatra kako su Zmajevi dobili tešku grupu, koju, ipak, možemo proći i plasirati se na Evropsko prvenstvo.

"Teška grupa, nema šta. O Francuzima ne treba trošiti previše riječi, jer treba samo pogledati pojedince koji nose državni dres Tricolora. Ipak, oni su se puno mučili tokom kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, kada su pokazali mnogo mana u svojoj igri. Oni su prvi favoriti, u to nema sumnje", kaže Jahić za SportSport.ba.

"Rumunija je u zadnje vrijeme zapala u tešku situaciju i to više nije ona ekipa kao prije nekoliko godina. Iako su se oni našli u drugoj jakosnoj grupi, mislim da smo mi bolja selekcija".

"Ja sam lično želio da izbjegnemo Albaniju, koja je u minulim kvalifikacijama poprilično namučila Švedsku i Portugal. Ipak, protiv Albanaca smo mi favoriti, ali ćemo to morati dokazati na terenu", smatra Jahić.

"Bjelorusija ima nekoliko zaista dobrih pojedinaca, ali smo i od njih jači kao ekipa, ali mislim da nam neće biti nimalo lako igrati u gostima sa njima. Jako nam je bitno da na svom terenu ne prosipamo bodove, a na strani ostvariti koju pobjedu. Mislim da možemo iznenaditi i možda ugrabiti čak i prvo mjesto", dodao je Jahić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije