Jahić: Možemo do grupne faze LP

Bh. internacionalac spreman naredne sedmice

Jahić: Možemo do grupne faze LP

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanel Jahić neće se zbog povrede naći u kombinacijama za sutrašnji susret pretkola Lige prvaka koji njegov APOEL igra protiv Skenderbega.

Jahić je ovog ljeta preselio iz redova atinskog AEK-a na Kipar u APOEL iz Nikozije, s kojim će ove sezone nastupati i u Ligi prvaka. Nažalost, povreda koju ovaj polivalantni igrač vuče već neko vrijeme spriječila ga je da debituje za svoj novi klub. Ipak, Jahić bi trebao biti spreman već naredne sedmice.

"Sutra neću biti u sastavu jer još uvijek nisam potpuno spreman za nastup. Ipak, za jedno osam dana bih trebao biti u punom pogonu i konačno zaigrati za svoju novu ekipu. Naporno radim svaki dan kako bi se vratio što prije i što spremniji", kaže Jahić u razgovoru za SportSport.ba.

Nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara istakao je kako je prezadovoljan svojom novom ekipom i životom na Kipru.

"Super je mi ovde na Kipru. APOEL je najveći klub ovdje, sa velikim brojem navijača. Imamo dobru ekipu, sa nekoliko vrhunskih pojedinaca, a u timu se nalazi i 12 stranaca. Trener Ivan Jovanović je odličan i veoma iskusan. Igramo u Ligi prvaka i mislim da možda možemo dogurati do grupne faze ovog takmičenja", dodao je Jahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.