Jahić na ljeto vjerovatno napušta Aris

Jahić na ljeto vjerovatno napušta Aris

Nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sanel Jahić najvjerovatnije će ovog ljeta promijeniti klub, Aris iz Soluna.

Kako pišu grčki mediji, male su šanse da Jahić i naredne sezone ostane u redovima Arisa. Za reprezentativca Bosne i Hercegovine interes je odavno pokazao Olympiacos, a u utrku za Jahića su se uključili i Galatasaray, te francuski Nantes i PSG.

Jahić je u redove sarajevskog Željezničara došao iz francuskog Sochauxa 2001. godine, s obzirom da ima državljanstvo Francuske, ekipe iz Le Championatta su, navodno, veoma zainteresovane za njega, prije svih gore spomenuti Nantes i PSG.

Vjeruje se da bi klub koji bi u svoje redove želio dovesti Jahića Arisu trebao platiti odštetu između 1,7 i 2 miliona eura. Željezničar je, prema portalu transfermarkt, od Arisa na ime obeštećenja dobio oko 17.800 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije