Jahić: Ne bojimo se žutih kartona
Sanel Jahić

Jahić: Ne bojimo se žutih kartona

Sanel Jahić jedan je od nezamijenjivih Zmajeva u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Jaha se, međutim, nalazi na "crnoj listi" igrača kojima prijeti suspenzija zbog žutih kartona.

"Ne smijemo razmišljati o žutim kartonima. Odlučujuća utakmica baraža mogla bi biti prva koju igramo u Lisabonu. U svaki duel moramo ulaziti odlučno i bez kompromisa, ne razmišljajući previše o žutom kartonu. Ako se i desi da neko zaradi žuti karton, nije kraj svijeta, jer imamo drugih fudbalera, koji jedva čekaju svoju priliku da zaigraju. Protiv Portugala već u prvoj utakmici trebamo odigrati najbolje kako znamo. Kada bi postigli gol u Lisabonu, to bi nam dosta olakšalo revanš u Zenici. Pred našim navijačima, uz pozitivan rezultat iz prvog meča, nemamo se čega bojati", kaže Jahić u razgovoru za naš portal.

Olakšavajuću okolnost za našu reprezentaciju mogla bi predstavljati činjenica da selektor Portuagal Carlos Queiroz najvjerovatnije u oba susreta baraža neće moći računati na najskupljeg fudbalera današnjice, igrača madridskog Reala Cristiana Ronalda.

"Uvijek je dobro kada za protivnika ne igra najbolji igrač. Ronaldo je ponajbolji fudbaler na svijetu i ukoliko ne bude igrao, to je svakako za nas veoma dobra stvar. Međutim, ne trebamo se previše sa njima zamarati. Potrebno je da se koncentrišemo na sebe i odigramo kako znamo, a tada je manje bitno ko sve stoji sa druge strane terena", dodao je Jahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije