Jahić: Očekujem punu Grbavicu za derbi
Foto: EPA

Povratnik u redove Želje

Jahić: Očekujem punu Grbavicu za derbi

Samir Mlaćo

Prije pet dana Sanel Jahić i zvanično je postao novi član Željezničara. Već ranije se špekulisalo da će iskusni fudbaler pojačati Plave, ali to se desilo tek pred sami polazak ekipe na pripreme u Sloveniju gdje će se Jahić novim saigračima priključiti sutra.

Sanel Jahić, novi član Željezničara za SportSport.ba: Nije važno na kojoj poziciji ću igrati, u derbiju očekujem punu Grbavicu

Jahić  je sa Željom potpisao dvogodišnji ugovor, a  u tim sa Grbavice vraća se nakon deset godina. U ljeto 2006. godine on se vratio u redove Plavih, ali je nedugo zatim kao najbolji strijelac Premijer lige otišao je u grčki Aris.

Sada dolazi također iz Grčke, ovaj put Levadiakosa, a za SportSport.ba je govorio o povratku u svog Želju, očekivanjima, ambicijama, Milošu Kostiću, narednoj sezoni te derbiju prvog kola sa Sarajevom.

Sanele, nakon deset godina ponovo si u Želji, kakva su očekivanja i šta za tebe znači povratak na Grbavicu?

"Sretan sam i ponosan što sam se vratio u moj najdraži klub. Osjetio sam da me ljudi u klubu i navijači cijene i za mene to bilo najvažnije. Očekivanja u Želji su velika, a to znači osvajanje trofeja i zaista ću se potruditi da pomognem ekipi na tom putu", priča Jahić na početku razgovora.

Da li si pratio dešavanja u Željezničaru u posljednjih par mjeseci i kako komentarišeš sva zbivanja. Grbavica je u izgradnji, Uprava ima podršku navijača, ali i očekivanja su velika?

"Od kada sam otišao u inostranstvo, uvijek sam pratio situaciju u klubu. Sva posljednja dešavanja su jako pozitivna i klub napreduje u svim segmentima. Upravo se trudi da se izdigne iz bh.prosječnosti i na dobrom su putu što navijači i prepoznaju. Sada je na nama igračima da sve pozitivne stvari u i oko kluba pretočimo na teren i zaista imamo sve preduslove da napravimo dobar rezultat".

Zanimljivo da si u Želji nastupao na gotovo svim pozicijama, bio čak i napadač, koja pozicija ti najbolje odgovara i gdje najbolje vidiš sebe?

"Nije važno na kojoj ću poziciji igrati. Sve što trener bude  tražio od mene ispoštovat ću. Trudit ću se da dam svoj maksimum i pružim što bolje partije. Željo po imenima ima  veoma kvaitetnu ekipu, tu su i neki sadašnji reprezentativci, dosta je i novih imena.


Da li poznaješ neke od njih  i koliko zapravo poznaješ ekipu?

"Poznajem nekoliko igrača, Bekrića, Nikolića i  Miroslava Stevanovića. Sigurno da imamo kvalitetnu ekipu. Vjerujem da ću se brzo uklopiti u ekipu jer sam se i u svim ekipama u kojima sam igrao u inostranstvu brzo navikao na dinamiku rada".

Da li si imao priliku razgovaSarati sa Milošom Kostićem, ako jesi kakav je dojam ostavio na tebe  i kako gledaš na njegovu viziju rada sa ekipom.

"Imao sam priliku razgovarati sa novim šefom stručnog štaba i zaista je  na mene ostavio odličan utisak. Trener je koji želi samo uspjeh, disciplinu i rad. Mislim da mu trebamo  dati podršku  jer svi imamo isti cilj, a to su trofeji".

Već prvo kolo na Grbavici je derbi sa Sarajevom,  kakva su tvoja iskustva u duelima sa bordo timom? Mogu li Plavi pobjedom otvoriti novu sezonu?

"Moja iskustva iz derbija  su odlična. Mislim da je dobro  što se utakmica igra odmah na početku  i vjerujem da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Derbiji su za igrače najljepše utakmice. Vjerujem da ćemo biti  spremni za ovu utakmicu  i sigurno bi bilo  odlično početi prvenstvo pobjedom i na taj način pokazati  da će
Željezničar  biti kandidat za titulu. Međutim, sigurno  će biti teško  jer u derbijima nikad nema favorita, kazao je novi član Željezničara Sanel Jahić na kraju razgovora za naš portal.

Sanel Jahić rođen je 10. decembra 1981. godine u Strasbourgu (Francuska), a 2001. godine došao je u Željezničar. Sa Grbavice je otišao u španjolski Las Palmas, a zatim i Meridu,  da bi se 2006. godine  ponovo vratio u Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zatim je nastupao za Aris, AEK, Apoel, Karabukspor, St.Johnstone, Grasshoppers,  te Levadiakos. Za reprezentaciju naše zemlje upisao je 24 nastupa i postigao jedan pogodak. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti