Jahić: Rano je o baražu, ali volio bih Elf

Dan poslije susreta s Turskom

Jahić: Rano je o baražu, ali volio bih Elf

Adnan Beganović

„Još nismo obezbjedili baraž, moramo se skoncentrisati na Estoniju. Ukoliko sve prođe onako kako svi očekujemo, moja želja u dodatnim kvalifikacijama je Njemačka“, rekao je Sanel Jahić za SportSport.ba te dodao:

„Došli smo do izvora i sada se samo trebamo napiti vode. Odlučujemo sami o svojoj sudbini i to je ono najvažnije. Svjesni smo odgovornosti koju imamo i mislim da nećemo propustiti ovu priliku.

Četiri boda osvojili smo iz dvije utakmice. Da li si zadovoljan sa tim učinkom?

„Ma naravno da jesam. Već sam rekao da odlućujemo sami o svojoj sudbini i to je ono što me raduje. Sinoć je doista bilo užitak igrati. Tempo igre bio je sjajan, a navijači za svaku pohvalu. Ostaje žal za pobjedom, ali kada realno sagledam stvari, onda slobodno mogu reći da je remi najpravedniji ishod. I mi i Turci imali smo po nekoliko izvrsnih prilika, tako da je neriješeno najrealnije.

Pred nama su još dvije utakmice do kraja kvalifikacija. Realno je očekivati da se plasiramo u baraž. Da li možda već sada imaš neku želju, odnosno koga bi volio za protivnika?

„Stvarno ne želim još pričati o tome. Moramo se skoncentrisati samo na Estoniju, a nakon toga možemo početi razmišljati o baražu. Ali, ukoliko baš insistiraš, onda ću ti reći. Moja želja je Njemačka. Prvi su u svojoj grupi, ali imaju odigrati susret s Rusijom u Moskvi i mislim da će na kraju završiti drugi. Nekako sam uvjeren da bi Nijemce u dvije utakmice prošli“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.