Jahić u Genku mijenja Rahimića?
Povrede remete Ćirine planove

Ćiro sve bliže odluci o početnom sastavu

Jahić u Genku mijenja Rahimića?

Povreda Elvira Rahimića i dalje je glavna briga Miroslava Ćire Blaževića, selektora fudbalske A reprezentacije uoči predstojećeg gostovanja našeg nacionalnog tima u Genku (28. marta) i kvalifikacionog duela protiv Belgije.

Prema trenutnoj situaciji male su šanse da veznjak CSKA u subotu istrči na travnjak stadiona Cristal Arena. Iako je u utorak naveče selektor pokušao da ovu poziciju riješi sa Dariom Damjanovićem, čini se da nije isklučeno da Rahimića zamijeni i Sanel Jahić.

„Biće veliki hendikep ukoliko Rahimić ne bude mogao nastupiti. Jutros je odradio trening, no doktor je skeptičan kada je u pitanju njegov nastup. Vidjećemo kako će se „ponašati“ na predstojim treninzima, a ukoliko ne bude potpuno spreman nećemo rizikovati. Koliko nam je važan u Genku, isto toliko će biti i u Zenici. Ništa nećemo prepuštati slučaju, pa je bolje da ga osposobimo za nastup na domaćem terenu“, objasnio je Blažević stanje svog ključnog igrača iz vezne linije, ponudivši i alternative ukoliko Rahimić ne bude spreman:

„Imam nekoliko varijanti, a otkriću vam samo jednu, prema kojoj je Jahić moguća zamjena za Rahimića. Što se tiče Damjanovića, on može pokriti sve pozicije osim ove. U velikim sam dilemama...“

Blažević je na stoperskoj poziciji, zajedno sa Emirom Spahićem i Safetom Nadarevićem uigravao Borisa Pandžu, defanzivca Hajduka. Međutim, Pandža se našao i na meti Ćirinih kritika...

Za pobjedu se obećao napiti
Svakim danom selektor novinarima servira po jedno iznenađenje. Danas je otkrio šta planirao učiniti ukoliko pobjedimo u Belgiji.
„Svi znate da nisam ljubitelj ljute kaljice. Sav alkohol svijeta koji sam popio u životu stao bi u ovu čašu, ali ako pobjedimo u Genku obećavam da ću se napiti“, zakleo se Ćiro.   
„Uvijek sam strog prema onim od kojih najviše očekujem. U jednom trenutku Pandža je pokušao driblati, a iskusni napadači kakvi su i Belgijanci samo će čekati da zadnja linija napravi takvu pogrešku. Ne želim da defanzivci previše razmišljaju. Učinkovitije je da nabiju loptu i u aut, nego da je izgube u opasnoj zoni“, kaže Blažević.

Blažević se još uvijek nije odlučio ko će na lijevom boku zamijeniti Sejada Salihovića, te koji od trojice golmana će zadužiti „jedinicu“.

„Golmanska dilema još uvijek nije riješena, mada Romeo Mitrović za sada ima malu prednost. Što se tiče lijevog boka, za sada konkuriraju dvojica igrača – Marko Topić i Sulejman Smajić. Trenutno je u prednosti Topić, koji je na trening utakmici demostrirao moć, posebno u ofanzivi“, naglasio je Blažević. 
  
Nakon što je zbog snijega otkazana utakmica sa Bosnom, bilo je planirano da naši reprezentativci popodnevni trening odrade na stadionu Igmana. Ipak, u posljednji momenat odlučeno je Ćirini izabranici trening odrade na livadi ispred hotela Hercegovina, gdje inače rade jutarnje treninge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.