Jahić: Uvjeren sam da idemo u baraž
Sanel Jahić na gostovanju Evertonu u okviru Evropske lige

Prvotimac AEK-a za SportSport.ba

Jahić: Uvjeren sam da idemo u baraž

Novi fudbaler atinskog AEK-a i standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanel Jahić odmah po dolasku u novu ekipu postao je standardan član prvog tima.

Trener atinskog kluba, legendarni Princ sa Neretve Duško Bajević, dugo je "ganjao" Jahića. Kraj prošle sezone donio je i konačni razlaz Arisa sa našim reprezentativcem, a Bajević nije dugo čekao na ukazanu priliku i Sanel je preselio u Atinu, u klub koji su osnovali grčkih iseljenici iz Turske.

Kako si dočekan u AEK-u?

"Svi su me primili zaista sjajno. Od saigrača, trenera, uprave i navijača, iako sam stigao iz rivalskog Arisa. Veoma je bitno za svakog fudbalera kada stigne u novi klub da je zadovoljan novim ljudima oko sebe, a ja sam imao upravu tu sreću", kaže Jahić za SportSport.ba.

Vrlo brzo si se izborio za mjesto u prvih jedanaest, što nije čest slučaj za nove igrače u ekipi. Jesi li zadovoljan početkom sezone u AEK-u?

"Prezadovoljan sam. Evo, posljednje dvije utakmice sam počeo od prve minute i mogu reći da sam obje dobro odigrao. Ekipa je veoma dobro uigrana i jaka na svakoj poziciji, što i meni olakšava posao. Ipak, sezona je na samom početku i još je dug put pred nama".

Koji su ciljevi AEK-a u ovoj sezoni?

"AEK je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih fudbalskih klubova u Grčkoj, sa velikom armijom navijača. Uz Olympiacos i Panathinaikos jedni smo od kandidata za naslov prvaka. Svakako da nam je cilj osvajanje prvenstva Grčke, a u ovakvom jednom klubu ciljevi su uvijek visoki".

Kako je  raditi pod trenerskom palicom Duška Bajevića?

"Bajević je veliki trener i stručnjak. Sasvim sigurno on je jedan od najcijenjenijih trenera svih vremena u Grčkoj. Iza njega je ogromno iskustvo i veliki rezultati. Mislim da je odlično za mene i moju karijeru što mi je trener upravo Duško Bajević. Posebno mi je drago što je jedan takav fudbalski stručnjak insistirao na mom dovođenju u AEK".

Okrenimo se malo reprezentaciji BiH. Narednog mjeseca, tačnije 10. oktobra, bh. reprezentacija igra vjerovatno najvažniju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi protiv Estonije u Talinu. Kakva su tu očekivanja?


"Slažem se da nam je gostovanje Estoniji od ogromne važnosti i upravo iz tog razloga u taj susret moramo ući maksimalno koncentrisani i spremni. Svi reprezentativci igraju u svojim klubovima i to veoma dobro, što nam ulijeva nadu. Estoniju jednostavno moramo pobijediti, kako bi riješili sva pitanja oko odlaska u baraž prije nego što na Bilinom polju dočekamo Špance, jer bi bilo veoma nezahvalno vaditi se na ekipi kakva je Španija. Ja sam 100% ubijeđen da idemo u baraž", zaključio je u razgovoru za naš portal Sanel Jahić.

Sanel Jahić rođen je 12. oktobra 1981. godine u Strasbourgu, Francuska. Poznat je kao jedan od rijetkih igrača koji je sposoban bez problema igrati na više pozicija u ekipi. Iako u posljednje vrijeme u Grčkoj, ali i reprezentaciji Bosne i Hercegovine igra u odbrani, Jahić se odlično snalazi i u ulozi napadača, a u dresu Željezničara je bio i najbolji strijelac Premijer lige BiH sa 12 postignutih golova.

Karijera
2001-2003 - Željezničar
2004-2005 - Las Palmas
2005-2006 - Merida
2006-2008 - Željezničar
2007-2009 -  Aris
2009-     -  AEK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije