Jahić: Zaustaviti Turke na sredini terena
Sanel Jahić

Do utakmice je ostalo par sati...

Jahić: Zaustaviti Turke na sredini terena

Danas je dan D što se fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine tiče. Večeras na Bilinom polju gostuje Turska, a Zmajevi bi pobjedom došli na korak do baraža i eventualnog odlaska na smotru najboljih svjetskih selekcija.

Turska je jaka, u tome su svi složni. Međutim, nakon dugo vremena i Bosna i Hercegovina ima se za pravo nadati pobjedi protiv bilo koje reprezentacije.

"Najvažnije je da smo svi na okupu. Uvijek kada nam nedostaje neko, to se znalo osjetiti na terenu. Sada smo svi tu i mislim da je ova ekipa kadra pobijediti svakoga", kaže reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanel Jahić.

Jahića selektor BiH Miroslav Blažević vidi kao člana trougla koji u zadnjoj liniji odbrane, zajedno sa Emirom Spahićem i Safetom Nadarevićem, čini posljednju prepreku ka golu na kojem stoji Nemanja Supić.

"Veoma je bitno da Turcima ne dopustimo da razviju svoju igru. Ukoliko uspijemo dobiti bitku na sredini terena, možemo do pobjede. Potrebno je zaustaviti krilne napade Turaka i pokušati progurati što više lopti za naše napadače", smatra Jahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije