Jahović koban za Shakhtar, kiks lidera iskoristio Dnipro

Premier liga Ukrajine

Jahović koban za Shakhtar, kiks lidera iskoristio Dnipro

Nekadašnji fudbaler Željezničara, Veleža i Sarajeva Adis Jahović bio je koban za Shakhtar iz Donetska koji je danas poražen minimalnim rezultatom na gostovanju kod Vorskle. 

Jahović je pogotkom u samom finišu donio vrijedne bodove svom klubu, ali i pomogao Dnipru koji je nešto kasnije upisao trijumf nad Metalurg Zaporozyjem, također minimalnim rezultatom.

Jedini pogodak za Dnipro postigao je Seleznyov petnaest minuta prije kraja. Ovim trijumfom Dnipro se bodovno izjednačio sa liderom Shakhtarom. Minimalnu pobjedu ostvarila je i Zorya Tonija Šunjića.

Tim iz Luganska savladao je favorizovani Chernomorets, a strijelac je bio Boly. Toni Šunjić igrao je svih 90 minuta u pobjedničkom timu.

Poraz Shakhtara nije iskoristio Dinamo Kiev koji je osvojio samo bod na gostovanju kod Karpata. Rezultat je nakon 90 minuta utakmice glasio 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.