Jahović: Možemo stići Belgijance i Hrvate

Bivši igrač Sarajeva i reprezentativac Makedonije

Jahović: Možemo stići Belgijance i Hrvate

Adis Jahović je ne tako davno igrao na premierligaškim trenima, a danas skupa sa Goranom Pandevom predstavlja ubojiti tandem makedonske izabrane vrste.

Dobre igre u švicarskom drugoligašu Wilu doprinijele su transferu u slavni Zurich gdje odmah na prvim utakmicama pokazao da će biti pojačanje. Uporedo je stigao i poziv selektora Čedomira Janevskog, a bivši napadač Željezničara, Veleža i Sarajeva na svom debiju postigao je gol.

"Na drugom meču u dresu Zuricha postigao sam gol i asistirao, potom sam pogodio još u Kupu Švicarske pa je uslijedio selektorov poziv. Dobio sam priliku igrati od starta utakmice, i ponovo postigao gol i asistirao te sebi tako obezbijedio mjesto u nacionalnoj selekciji za duži period", govori Jahović.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i Veleža smatra da će se Makedonija umiješati u borbu za prva dva mjesta u Grupi A.

"Svašta se može dogoditi u dvije ili tri utakmice. Danas svako svakoga može pobijediti pa tako mislim da i mi možemo stići Belgijance i Hrvate. Pred nama je dvomeč protiv Belgije, tada ćemo pokazati da vrijedimo i umiješati se u borbu za mjesto koje vodi u Brazil."

Jahovićeva prekretnica karijere bila je Premier liga Bosne i Hercegovine. Kao perspektivan fudbaler stigao je na Grbavicu gdje se nije baš naigrao, ali u Veležu jeste. Nakon dobrih igara u dresu Rođenih uslijedio je potpis za Sarajevo, dobre igre na evropskoj sceni te na kraju odlazak u Švicarsku.

"Premijer liga se bespotrebno podcijenje. Kvalitet i talenat su prisutni, samo što uslovi nisu na evropskom nivou u većini bh. klubova. Ja sam zahvalan Veležu i Sarajevu. Tamo sam dobio pravu šanu i iskoristio ju", izjavio je Jahović za kraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.