Jahović otišao, čeka se Trivunović

Promjene na Koševu

Jahović otišao, čeka se Trivunović

Kako je i najavljivao, fudbaler Sarajeva Adis Jahović napustio je Koševo. Iako je došao u Sarajevo kao pojačanje, dolaskom na klupu Mehmeda Janjoša, ovaj se napadač nije naigrao.

Jahović je ostao pri svom da želi promjeniti klub, te da želi otići tamo gdje će biti standardan prvotimac.

"Moram reći da mi je bilo zaista lijepo u Sarajevu, gdje smo imali nekoliko zapaženih rezultata.
Ja sam se ipak odlučio na odlazak, jer mislim da sam zaslužio da igram više. Dao sam nekoliko golova koji su bili bitni za naše rezultate i davao sam sve od sebe kada sam god dobio priliku. Razgovarao sam sa ljudima u klubu i oni mi nisu mogli garantovati veću minutažu, tako da sam odlučio otići iz Sarajeva".

Jahović nam ipak nije znao reći koja će biti njegova sljedeća destinacija.

"Moj menadžer mora prvo sa Sarajevom da se dogovori, jer ja imam još važeći ugovor. Imam nekoliko dobrih ponuda iz hrvatske lige i ovih dana će se znati koji je moj novi klub. Htio bi samo reći da su se spominjali neki bosanski klubovi, što nije tačno jer neću ići ni u jedan klub u Premijer ligi. Jedini klub u BiH za koji bi igrao je Sarajevo i oni će ostati vječno u mom srcu", rekao je već bivši napadač bordo kluba.

Trener Sarajeva nije htio davati komentare na odluku Jahovića.

"Zaista ne znam zbog čega je napustio klub, jer je momak sigurno pod nečijim uticajem. Mogu samo reći ko god ne želi da igra za Sarajevo može slobodno da ide".

Sada se otvara prostor za novog napadača, već se spominje ime i Harisa Handžića. Trivunović je napusti Himki, a da li će ga na Koševu uspjeti dovesti, znat će se ovih dana.

"Što se tiče napadača, već imamo nekih kontakata sa pojedinim igračima i vrlo brzo ćemo znati ko će pojačati naše redove. Što se tiče Trivunovića blio bi mi veoma drago da nas pojača, znam da je raskinuo ugovor sa svojim klubom. On se meni javio i rekao da će odluku donijeti za koji dan, tada ćemo znati hoćeli nas ovaj vrsni nogometaš pojačati", rekao je za kraj Mehemd Janjoš za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.