Jajalo: Hrvati su nam jedini konkurenti

Elitna runda kvalifikacija za Evropsko juniorsko prvenstvo

Jajalo: Hrvati su nam jedini konkurenti

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem maja naredne godine igrat će elitnu rundu kvalifiakcija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Naši igrači do 19. godina nalaze se u grupi sa Hrvatskom, Gruzijom i Austrijom.

Kvalifikacioni turnir će se igrati u Hrvatskoj, a Kristijan Jajalo, mladi golman zagrebačkog Dinama koji je na posudbi u Radniku iu Sesveta, smatra da su nam jedini konkurenti naši susjedi. Naši juniori su nedavno imali maksimalan učinak u Bugarskoj u prvom krugu kvalifikacija, gdje su pored domaćina još igrali sa Rusijom i Irskom.

"Kada bi gledali imena reprezentacija, smatram da je jača ona grupa iz Bugarske od ove sada u elitnom krugu. Tamo je bila jedna Rusija, Irska i Bugarska, za koje možemo reći da su vrlo kvalitetne reprezentacije. Dok sada imamo samo Hrvatsku kao najjaču reprezentaciju", rekao  je Jajalo u razgovoru za SportSport.ba.

"Mislim da nikada nismo imali lakši put do Evropskog prvenstva, jer je ovo zaista lagana grupa. Mislim da ćemo se boriti samo sa Hrvatskom. Kolektiv je naše najjače oružje. Borit ćemo se svih 270 minuta i poginut ćemo na terenu ako treba", dodao je mladi golman zagrebačkog Dinama, koji je na posudbi u Radniku iz Sesveta.

Jajalo je standardan u mlađim selekcijama naše reprezentacije. Mladi golman ističe da je ovo najbolja generacija do sada, kao i da trenutni stručni štab naše juniorske reprezentacije dosta bolji od prethodnih.

"Trenutno u našoj generaciji vlada nevjerovatna atmosfera i zajedništvo. Naravno, i stručni štab je puno bolji od prethodnih. Zaista, ovo je do sada najbolje u odnosu na ono što sam prošao prije ovoga", ističe Jajalo, osvrnuvši se na juniorsku reprezentaciju Hrvatske, koji odlično poznaje:

"Mislim da su  nam Hrvati najveća opasnost, dobro ih poznajem. Sa dosta njih sam igrao ili sada igram. Doista, jaka su nam konkurencija. Tu je i austrija, ali oni nam neće moći parirati sa ovakvim igrama i pristupom kao što je bio u Bugarskoj. Jeste da smo od njih izgubili u jednoj prijateljskoj utakmici, ali ove kvalifikacije su nešto drugo. Mislim da nemaju šanse protiv nas".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.