Jakupović pred potpisom za Leicester City

Prenose engleski mediji

Jakupović pred potpisom za Leicester City

Engleski mediji javljaju kako je golman bh. porijekla Eldin Jakupović blizu potpisa za Leicester City. 

Golman koji je rođen u Kozarcu 1984. godine je ove sezone sa Hull Cityjem ispao u Championship i po svemu sudeći u ovom klubu neće ostati, a sljedeća stanica u njegovoj karijeri mogao bi biti Leicester City. 

Budući da je Ron-Robert Zieler na izlaznim vratima, čelnici bivšeg engleskog šampiona su kontaktirali Jakupovića i odlučni su u namjeri da ga dovedu na King Power kako bi bio konkurencija dosadašnjem prvom izboru na golu, Kasperu Schmeichelu. Navodno je Hull Cityju na ime obeštećenja ponuđena svota od dva miliona eura, koja bi, kako se navodi, trebala zadovoljiti klub. 

Sve su prilike da će Jakupović tako i sljedeće sezone biti i u najvišem rangu. Zvanična potvrda ovog transfera se očekuje u narednim danima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi