Jamak: Volio bih se vratiti u Željezničar

Istekao mu ugovor s litvanskom Suduvom

Jamak: Volio bih se vratiti u Željezničar

Dino Kurbegović

Mnogi klubovi iz Premijer lige u potrazi su za pojačanjima za proljetni dio sezone, a na tržištu je dosta igrača koji su slobodni ili su raskinuli ugovor sa svojim klubovima. 

Jedan od igrača koji ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi, te osvojene titule prvaka i osvajača Kupa je i 30-godišnji Nermin Jamak.

Sarajlija je posljednjih godinu i po dana proveo u Litvaniji, gdje je uspješno nastupao za ekipu Suduve, za koju je u 49 utakmica imao učinak od pet golova i osam asistencija. Ugovor mu je istekao, ali mu je i ponuđen novi, koji nije htio prihvatiti, što je potvrdio i za SportSport.ba.

"Završio sam svoju epizodu u Litvaniji. Zaista mi je bilo lijepo u Suduvi, uslovi su bili dobri, napravili smo dobar rezultat plasmanom u Evropu .Ipak, daleko sam od kuće, udaljen sam od svoje porodice i mislim da je vrijeme da se vratim kući.N ajviše bih volio ponovo igrati u Premijer ligi, biti kući blizu svojih najbližih", ističe 30-godišnji veznjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne krije da bi ponovo volio zaigrati na Grbavici.

"Slobodan sam igrač, treniram redovno i vagam ponude. Iskreno najviše bih se volio vratiti u svoj matični klub Željezničar. Na Grbavici sam osvojio dvije titule prvaka i osvojio jedan Kup, a vidim da su u klubu Zeba,Stanić i Bekrić, također igrači iz šampionske generacije. Niko me još nije kontaktirao, navodno se priča o mom povratku u Željezničar, ali to su samo čaršijske priče. Poznajem Premijer ligu veoma dobro, sad je još smanjena, tako da se na proljeće očekuje još bolji nogomet. Gdje ću nastaviti karijeru, to bi trebalo da bude uskoro poznato", kazao je za SportSport.ba Nermin Jamak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije