Veznjak Plavih pred gradski derbi

Jamak: Željina djeca znaju šta znači ova utakmica

Za fudbalere koji su stasali u omladinskim škola Željezničara i Sarajeva gradski derbi je nešto posebno, nešto za šta se živi još od igranja za omladinske selekcije. 

Upravo je veznjak Željezničara Nermin Jamak na tu činjenicu stavio akcenat, koja bi po njemu možda mogla i odlučiti pobjednika u Sarajevskom derbiju koji se igra u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH. 

Fudbaler Željezničara imao je nekoliko odličnih prilika u utakmici u kojoj je Željezničar sa minimalnih 1:0 na svom terenu savladao odlični Velež.

"Šteta je što Velež nismo dobili sa većom gol razlikom, ali došli su ljudi da se odbrane, da uzmu bod. Hvala Bogu da smo na kraju slavili. Jest teško, ali ipak zasluženo", kazao nam je vezni fudbaler Plavih koji je ove sezone u odličnoj formi.

Željo je u pozitivnoj seriji, a upravo ta serija biće sigurno dodatni motiv za fudbalere Hajrudina Dine Đurbuzovića.

"Pozitivan niz od posljednje tri utakmice u kojima nismo primili gol može jako pozitivno utjecati na ovaj derbi. Ja se iskreno nadam da ćemo mi željeti više tu pobjedu, pogotovo što imamo jako dosta 'naše djece'. Desetak nas je tu i svako zna šta znači ta utakmica, da je najvažnija, najbitnija u sezoni. Mi se iskreno nadamo pobjedi", kazao je Jamak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Aktuelni šampion ove sezone mnogo je efikasniji na gostujućim terenima, a obzirom da je na Koševu nominalni gost, to bi mogla biti prednost Plavih.

"Svaka utakmica koju igramo u gostima, svako želi da nas pobijedi, tako da ima više prostora, pokušavaju, napadaju, dok ovdje na Grbavici uglavnom se brane pokušavajući izvući 'nulu', tako da nam je ovdje teže dati gol. Derbi je posebna utakmica, za sve, za nas, za njih. Nadam se da će biti puno golova ali da ćemo mi slaviti na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.