James: Begović je momak koji mrzi gubiti i na treningu

Nekadašnji golman repreznetacije Engleske

James: Begović je momak koji mrzi gubiti i na treningu

Nekadašnji reprezentativni golman Engleske, David James izjavio je u intervjuu za otočke medije kako smatra da naš reprezentativac, Asmir Begović još uvijek nije na vrhuncu svoje karijere te da tek treba da postane najbolji golman Premier lige.

"Kada smo Asmir i ja bili u Portsmouthu imali smo Davida Colesa, jednog od najboljih trenera golmana na koje sam ikada naišao. Asmir je došao i ostavio je utisak zbog svoje krupne građe i uz Davidove treninge razvio se u super-talentovanog golmana. Odigrao je nekoliko utakmica u sezoni 2009/2010  dok sam ja bio povrijeđen. Stajao sam sa strane i razmišljao 'Stani malo. Ovom momku ne ide loše. bolje da se što prije vratim'. Postoji još aspekata igra u kojim bi mogao da se razvije i možete se kladiti da on vrijedno radi kako bi sve bilo kako treba. On je momak koji mrzi gubiti i na treningu", rekao je James dodavši:

"Njegova najbolja osobina je nešto što se ne može naučiti - njegov temperament. Znam da se o tome dosta govori kod modernih fudbalera, ali Asmir je zaista cool momak. Njegova radna etika je sjajna. On je već sada jedan od najboljih golmana Premier lige i postajat će samo bolji."

Dosta se govorilo gdje bi Begović mogao nastaviti svoju karijeru, a jedna od glavnih opacija bio je Liverpool. Ipak, Brendan Rodgers se odlučio za Sunderlandovog Simona Mignoleta

"Asmir i Simon imaju različite stilove. Mignolet je veoma agresivan i dosta istrčava kako bi blokirao udarce", zaključio je James koji smatra kako Rodgers ne bi pogriješio i da je izabrao Begovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti