Jancker u junu okača 'kopačke o klin'

Bivši napadač Bayerna

Jancker u junu okača 'kopačke o klin'

Edmir Škorić

Nekadašnji napadač minhenskog Bayerna i Njemačke Cartsen Jancker (35) krajem ove sezone okončat će svoju karijeru.

Jancker trenutno igra u austrijskom Matterbsurgu, sa kojim ima ugovor do 30. juna, te ističe kako će završetkom tog ugovora okončati svoju karijeru.

"Aktuelni ugovor s Mattersburgom me veže do 30. juna i onda ću reći dosta igranju", kazao je iskusni napadač, koji planira u budućnosti biti trener.

Jancker je već dvije sezone u Austriji, ali svoje najbolje dane proveo je na Allianz Areni, gdje je nosio dres Bayerna od 1996. do 2002. godine. Postigao je 48 golova u 143 odigrane bundesligaške utakmice. U dresu Elfa odigrao je 33 utakmice i postigao deset golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije