Janjoš 12. trener koji je otišao iz PLBiH

Samo četvorica ostali na klupama

Janjoš 12. trener koji je otišao iz PLBiH

Danas će u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo i zvanično biti raskinuta saradnja ovog kluba i sad već bivšeg trenera Mehmeda Janjoša.

Janjoš je jučer odlučio podnijeti ostavku na mjesto šefa stručnog štaba bordo ekipe, te je tako postao 12. trener koji je ostao bez posla u Premijer fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine ove sezone.

Zvuči gotovo pa nevjerovatno podatak da od početka sezone na klupama klubova ostali samo Amar Osim u Željezničaru, Nedžad Selimović u Travniku, Abdulah Ibraković u Veležu, te Dragan Jović u Zrinjskom. Vrlo je lako moguće da kraj sezone na klupi gore nabrojanih klubova ne dočeka neko od ove četvorice trenera, a najbliži tome bio mogao biti Jović, ali o tom po tom.

Sarajevo će danas predstaviti i novog trenera, a među najozbiljnijim kandidatima se spominje ime Husrefa Musemića, koji bi se vrlo lako mogao vratiti trenerskom poslu na Koševu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.