Janjoš: Biće teško, ali nema predaje

Strateg Sarajeva očekuje Slovake

Janjoš: Biće teško, ali nema predaje

Adnan Beganović

"Mi se nalazimo na pripremama u Vitezu, a prije dva sata saznao sam ko bi nam mogao biti protivnik u 2. pretkolu Evropske lige i mogu vam reći da i nisam toliko nezadovoljan", rekao je trener Sarajeva Mehmed Janjoš za SportSport.ba i dodao:

"Pravo da vam kažem o Spartaku iz Trnave i Interu iz Bakua i nemam nekih informacija. Po nekim mojim procjenama mislim da su Slovaci u prednosti i da će nam oni biti protivnici."

"Slovački fudbal je u ekspanziji što pokazuju i rezultati njihove reprezentacije. Mi ćemo učiniti sve da pokažemo da se u Bosni i Hercegovini igra dobar fudbal i nadam se da uz borbenost i zalaganje u obje utakmice možemo napraviti i nešto više. Najveći hendikep za nas je to što Škoro sigurno neće biti spreman za ove utakmice, a kako se sada čini Evropsku ligu otvorit ćemo i bez našeg najiskusnijeg igrača Faruka Ihtijarevića. Ali, nećemo kukati i mogu obećati da će momci dati sve od sebe da obraduju naše vjerne navijače. Upravo sam razgovarao sa direktorom kluba i najvjerovatnije da ću pogledati obje momčadi uživo kako bi što spremnije dočekali naše evropske ispite.", kaže Janjoš.

Strateg Sarajeva također je rekao da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema i da se nada da će mladi fudbaleri iskoristiti svoju šansu, kako u evropskim utakmicama, tako i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.