Janjoš: Bili smo dobri, ali i naivni
Fudbaleri Sarajevo su i u Mostrau imali podršku fenomenalnih "Hordi zla"

O porazu FK Sarajevo "Pod Bijelim brijegom"

Janjoš: Bili smo dobri, ali i naivni

„Naravno da nisam zadovoljan porazom 0:2 od lidera Zrinjskog u Mostaru, ali sam ponosan na naše mlade igrače koji su se časno borili na terenu protiv trenutno najbolje ekipe u BiH, i uvjeren sam novog prvaka naše zemlje“, rekao je Mehmed Janjoš, trener FK Sarajevo o derbiju 17. kola Premijer lige odigranog u subotu naveče na stadionu „Pod Bijelim brijegom“, te istakao:

“Konkrteno, nisam nezadovoljan našom igrom u Mostaru. Borili su se naši igrači tokom svih 90 minuta utakmice."   

Janjoš veoma žali za propuštenim prilikama svog tima.

"Imali smo svoje šanse, nismo ih iskoriti, a da jesmo ko zna kako bi utakmica završila? Mladići su pokazali i zavidnu psihološku stabilnost, jer i kada smo primili golove nije se osjetio pad u našoj igri“, kaže Janjoš.

Uzroke poraza temparametni trener Sarajlija najviše je našao u neiskustvu svog tima, što je, kaže, rezultiralo sa dvije navine greške odbrane koje su Zrinjskom omogućile da stigne po trijumfa. 

Neslavan debi Jahovića
Adis Jahović, bivši igrač Željezničara i Veleža u Mostaru imao je neslavan debi za Sarajevo. U igru je ušao u 75, kada je na terenu zamijenio Milana Muminovića, a samo pet minuta kasnije sudija Ognjen Valjić isključio ga je.
„Niko nema pojma zašto je Jahović dobio crveni karton?! Pričaću detaljnije sa ovim igračem u narednoj sedmici. U svakom sluačju, ovakava „luksuz“, ma šta se desilo nije sebi smio priušiti“, tvrdi trener Janjoš
„Naša kompletna odbrana zaspala je u 61. minutu, kada smo primili prvi gol.  Vernes Selimović neometan je sa pet metara glavom poslao loptu u našu mrežu. To je nedopustivo, i zbog toga smo izgubili. O suđenju neću da puno pričam, gledaoci koji su gledali TV prenos mogli su sve vidjeti... Ničim ne želim umanjiti značaj zaslužene pobjede Zrinjskog“, govorio je Janjoš.

Sarajevo je u Mostaru bilo oslabljeno neigranjem četvorice prvotimaca. 

„Tačno je i da nismo igrali u najjačem sastavu. Protiv Orašja u narednom kolu moći ću računati na Mirzu Rizvanovića, Emira Janjoša, a možda i Muhameda Džakmića i Vladimira Nikitovića. Nadam se da će do idućeg meča i Alen Škoro dobiti certifikat iz Poljske kako bi sa ovim vrsnim napadačem potpisali ugovor. Bićemo puno jači u nastavku prvenstva i optimista sam u pogledu naših rezultata», smatra Janjoš.


Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.