Trener Sarajeva za SportSport.ba

Janjoš: Čestitam igračima jer nisu odgovorili na provokacije

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva danas su remizirali protiv Lokomotiv Taškenta (1:1) u pripremnoj utakmici odigranoj u Antaliji.

Bordo tim do prednosti je stigao u 22. minuti kada je siguran sa bijele tačke bio Sarić, ali je Lokomotiv do kraja prvog poluvremena uspio izjednačiti preko Krize. Nakon utakmice za SportSport.ba šef stručnog štaba Sarajeva, Mehmed Janjoš, kazao je da je zadovoljan odnosom igrača prema igri u današnjoj utakmici.

"Prije svega moram da budem zadovoljan odnosom igrača prema igri. Mislim da smo sasvim dobro odigrali prvom poluvrijeme za ovu fazu priprema i da smo pokazali da naša ekipa može da odigra jako kvalitetno kada imamo jakog protivnika. Protivnik je izuzetno jak i ovo je bila prava prvenstvena utakmica. Rezultat naravno nije u prvom planu, ali mi možemo žaliti što nismo dobili utakmicu. To ne mijenja stvar, ja sam zadovoljan odnosom i zalaganjem igrača za cijelu utakmicu. U drugom poluvremenu smo mijenjali svih 11 igrača jer želimo svima da damo priliku da znamo s kim raspolažemo za proljetni dio prvenstva. Sve ove pripreme i sav naš rad biće adekavtno, ja se nadam, nagrađen protiv Viteza"

Meč je obilježilo i nekoliko sukoba igrača obje ekipe, a u samom finišu došlo je i do fizičkog kontakta. Podsjećamo, dvojica fudbalera Lokomotiva su dobili direktne crvene kartone, a trener Sarajeva rekao je šta misli o gruboj igri protivnika.

"Slažem se u potpunosti. Oni su poznati po tome, vidjeli ste da je svaki duel bio jako konfliktan, na kraju meča je čak bio i par udarac, ali sve u svemu, moram da čestitam igračima Sarajeva jer odgovorili na sjajan način što nisu uzvratili na ovu oštru igru protivnika"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Janjoš je na kraju razgovora otkrio i kakvi su planovi u narednim danima priprema u Antaliji.

"Treninzi redovno, nastavljamo s radom. U četvrtak i nedjelju igramo utakmice i nakon toga se vraćamo kući. Radimo najnormalnije imamo trenažni proces normalan bez obzira što igramo utakmice zato koristimo veliki broj igrača. Želimo svima dati priliku, a ne želimo da prekidamo trenažni proces. Mi se jednostavno ovdje ne pripremamo za prijateljske utakmice, naš osnovni cilj je naše prvenstvo", zaključio je trener Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi