Janjoš: Hošić je Veležov igrač!
Govori li Hošić istinu tvrdeći da nije potpisao za "rođene"?

Trener FK Sarajevo za SportSport.ba

Janjoš: Hošić je Veležov igrač!

„Dženan Hošić u februaru je u NS/FS BiH registrovan kao igrač Veleža i za nas je tu situaciju jasna kao dan, ma šta ko pričao...“, rekao je za SportSport.ba Mehmed Janjoš, trener FK Sarajevo.
Danas se u pojedinim medijima špekulisalo kako je „neko možda  krivotvorio“ Hošićev potpis za FK Velež, a i pomenuti štoper tvrdio je kako ugovor nije potpisao. No, Janjoš kaže da u Sarajevu ne žele ulaziti u bilo kakve polemike, te da će na Hošića računati samo ako ga „rođeni“ posude timu sa „Koševa“. 

Tri opcije

„Tri su opcije pred njim. Jedna je da se vrati u Mostar i priključi opet Veležu, te odigra polusezonu za ovaj klub. Druga je da ostane kod nas, i ako Mostarci budu željeli, posude ga Sarajevu kako bi imao pravo nastupa. Ukoliko nam ga ne ustupe kao svog igrača, on će morati pauzirati do  narednog prelaznog roka u BiH, to jeste ljeta“, kazao je Janjoš za naš online magazin.

Škoro igra protiv Posušja?!

Alen Škoro neće igrati za Sarajevo u subotnjem derbiju na mostarskom stadionu „Pod Bijelim brijegom“, kada će Janjoševa ekipa od 20 sati gostovati kod lidera Zrinjskog.
„Za Škoru čekamo certifikat iz FS Posljske, kako bi mogli potpisati ugovor sa jednim od nekada najvećih talenata našeg kluba. Vjerujem da će posao oko Škore biti obavljen do kraja naredne sedmice, te da će on igrati za Sarajevo u 18. kolo, kada se na svom terenu sastajemo sa Posušjem“, naglasio je Janjoš.

U derbiju bez četvorice

Inače, fudbaleri Sarajeva u derbiju sa Zrinjskim igraće u znatno oslabljenom sastavu. Pravo nastupa zbog tri žuta kartona u 17. kolu Premijer lige BiH nemaju Mirzu Rizvanović i Emir Janjoš. Povrijeđeni su Vladimir Nikitović i Muhameda Džakmić. U timu bi ih mogli zamijeniti juniori Dalibor Pandža i Denis Čomor.

„Sigurno da nam povrede i kartoni igrača remete planove uoči susreta sa trenutno najboljom ekipom u državi. Zrinjski je veliki favorit, ali vjerujem da naš mlad tim može pružiti dostojan otpor „plemićima“, te da se, ipak, iz Mostara možemo vratiti neporaženi. To bi nam mnogo značilo u nastavku prvenstva“, pričao je Janjoš.

Jedina pozitivna okolnost za trenera Sarajeva pred gostovanje u Mostaru je povratak Adis Jahovića u ekipu, jer je odradio kaznu iz prvog dijela sezone.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.