Janjoš: Hvala igračima i navijačima

Skroman kao i uvijek

Janjoš: Hvala igračima i navijačima

Adnan Beganović, foto: Dado Ruvić

Glavni grad Bosne i Hercegovine večeras je u bordo boji. Fudbalski klub Sarajevo ispisuje nove zlatne stranice svoje bogate istorije i bh. klupskog fubala.

Navijači još uvijek slave po ulicama našeg glavnog grada, a čovjek koji je možda i najzaslužniji za ovaj veliki trijumf, trener Sarajeva Mehmed Janjoš, već misli na 2. kolo Premijer lige i narednog protivnika u Evropskoj ligi.

"Šta reći poslije ovakve utakmice. Presretan sam, ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu. Učinili smo nemoguće i još jednom smo pokazali da je naš klupski fudbal bez razloga podcjenjen", rekao je Mehmed Janjoš za SportSport.ba i dodao:

"Ovo je zajednička pobjeda svih ljudi koji rade u klubu, ali prije svega navijača i fudbalera. Igrači su ostavili srce na terenu, a naši navijači na tribinama. Pogodak u prvoj minuti malo nas je presjekao, ali i u tim trenucima ja sam vjerovao u svoju momčad. Na ovoj utakmici pokazalo se da smo bezprijekorno fizički pripremljeni jer odigrati 3 utakmice u 7 dana i onda biti skoncentrisan pri izvođenju jedanaesteraca, to može samo fizički spreman igrač. Šveđani su došli u Sarajevo kao na izlet, mislili su da je sve gotovo, ali grdno su se prevarili".

Sutra je žrijeb za četvrto pretkolo Evropske lige i sasvim je sigurno da će u naš glavni grad doći jedan od evropskih fudbalskih velikana.

"U ovom trenutku nemam nekih želja. Najbitnije je da smo mi u društvu velikih klubova. Sigurno je samo jedno, nećemo se predati s kim god budemo igrali, a nakon naših rezultata u 2. i 3. pretkolu, imam neki osjećaj da će nas mnogi htjeti zaobići. Ostvarili smo i više od planiranog, a još jednom se želim zahvaliti igračima i našim navijačima za ove velike uspjehe", rekao je Janjoš. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije