Trener FK Sarajevo pred utakmicu protiv Slobode

Janjoš: Imperativ je osvajanje trofeja

FK Sarajevo će u okviru 7. kola Lige za prvaka na Koševu dočekati neugodnu ekipu Slobode u utakmici u kojoj će pokušati obezbijediti neophodne bodove koji bi bordo ekipu ostavili u utrci za titulu prvaka.

U najavi za predstojeću utakmicu održana je press konferencija na kojoj se prisutnima obratio strateg ekipe sa Koševa, Mehmed Janjoš.

"Što se tiče situacije u ekipi atmosfera je dobra poslije pobjede u Bijeljini, gdje smo tom utakmicom obezbjedili Evropu i sretni smo zbog toga. Ali sada imamo imperativ osvajanja trofeja. Moramo učiniti sve da budemo što bolje organizovani i da dođemo do trofeja", istakao je Mehmed Janjoš te dodao:

"Sloboda je vrlo težak protivnik, prošli put smo sa njima igrali 1:1, iako mi se čini da su samo jednom ili dva puta prešli centar. Ali, ako Sarajevo želi da napreduje naš osnovni cilj su bodovi."

"Za sada apsolutno ne razmišljamo o finalu Kupa. Okrenuti smo Slobodi, a za Široki imamo dovoljno vrmena da se pripremimo i postavimo. Sve naše misli su, sada, okrenute Slobodi".

"Imamo nekoliko povreda, Balić i Rustemović su povrijeđeni, a povrijedio se i Dušan Hodžić. On je povrijedio zadnju ložu i neće biti u rosteru. To predstavlja problem, ali Sarajevo ima dovoljno igača da to iznese", osvrnuo se Janjoš na probleme sa povredama.

"Ne razmišljamo o Širokom Brijegu apsolutno, okrenuti smo Slobodi, a za Široki imamo dovoljno vrmena da se pripremimo i postavimo, a sada su sve naše misli okrenute Slobodi", osvrnuo se Janjoš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Sarajevo - Sloboda će se odigrati u petak sa početkom u 19:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti