Janjoš: Istina je, novi sam trener Olimpica

Bivši trener Sarajeva u novom izazovu

Janjoš: Istina je, novi sam trener Olimpica

Edmir Škorić

Upravni odbor Fudbalskog kluba Olimpic danas je imenovao Mehmeda Janjoša za novog trenera.

Mehmed Janjoš, nekadašnji trener Sarajeva, preuzeo je kormilo Olimpica, nakon što je, pomalo neočekivano, klub dao otkaz sada već bivšem treneru Edinu Prljači.

"Istina je, novi sam trener Olimpica i tu dužnost bih trebao obavljati u naredne tri godine", kratko nam je kazao novopečeni trener popularnih Vukova.

Janjoš je prvi trenerski posao započeo 1992. godine, kada je trenirao mlađe kategorije FK Sarajevo, da bi 1996. godine postavljen za pomoćnika tadašnjem treneru seniorskog tima, Denijelu Piriću. U sezoni 97/98 postaje trener Sarajeva, a iste godine osvaja Super kup BiH, pobijedivši u dva navrata Čelik.

Nakon epizode u Sarajevu, 1998. godine preuzima bugojansku Isrku, a svoju trenersku poziciju zaokružio je i mjestom pomoćnog trenera u A selekciji BiH. Janjoš je svojevremeno obavljao i dužnost sportskog direktora FK Sarajevo, a trenirao je i Jedinstvo iz Bihaća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije