Trener Sarajeva pred meč

Janjoš: Kvalitetniji smo od Čelika, želimo tri boda

Fudbaleri Sarajeva i Čelika igrat će u nedjelju utakmicu 14. kola Premijr lige BiH.

Trener Bordo tima Mehmed Janjoš poručuje da njegova ekipa mora ići na tri boda.

Situacija sama jednostavno diktira da FK Sarajevo protiv Čelika zanimaju samo tri boda, svaki drugi rezultat bio bi nepovoljan. U nedostatku adekvatnog broja bodoova u svakom narednom meču moramo prikupljati nove bodove kako bi ušli u mirniji tok. Igrat ćemo bez kompletne vezne linije zbog kartona i povreda. Sigurno da nam to predstavlja probleme. Nadam se da ćemo iz postojećeg kadra naći rješenje. Mi smo apsolutni favoriti i od toga ne bježimo. Čeliku želim sve najbolje nakon sutrašnjeg meča", rekao je Janjoš i dodao: 

"Čelik je tradicionalno neugodan protivnik Sarajevu. Mi sutra moramo tražiti tri boda kako bi nastavili put prema Evropi. Čelik će sutra sigurno tražiti svoje šanse. Ne očekuje nas lagan meč, ali nemamo izbora nego igrati na tri boda. Komplet vezna linija će biti nova jer takva je situacija. U utakmicu ćemo ući sa malo više rizika. Mi ukupno imamo 18 igrača koje rotiramo. S njima moramo izgurati do januara, onda ćemo vidjeti šta i kako dalje. Pokušavamo na sve načine da se skoncentrišemo na utakmicu protiv Čelika. Očekujem dobru utakmicu i veoma tvrdu. Ipak, mi smo domaćini i kvalitetnija smo ekipa".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč između Sarajeva i Čelika počinje od 13.00 sati

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti