Janjoš: Ne bojimo se Zeničana

FK Sarajevo dočekuje Čelik

Janjoš: Ne bojimo se Zeničana

Fudbaleri Sarajeva spremni su za start Premijer lige BiH. Pripreme su sada daleko iza bordo mladića, a sutrašnji protivnik, zenički Čelik, sigurno je velika inspiracija izabranicima trenera Mehmeda Janjoša.

Domaći sastav neće imati lagtan posao, posebno jer je oslabljen neigranjem Rizvanovića, Jahovića i Džakmića. Prva dvojica su “požutjela”, dok je Džakmić povrijeđen.

“Jedino što zaista mogu obećati je bespoštedno zalaganje svojih igrača.  Borićemo se do posljednjeg atoma snage, a da li će to biti dovoljno da nadigramo velikog rivala ne mogu tvrditi sa sigurnošću. Iako smo oslabljeni ne bojimo se nikoga, pa tako ni Čelika. Igramo pred našima navijačima i želimo ostvariti trijumf”, istakao je Janjoš i nastavio:

”Fudbal je timska igra. Ukoliko budemo tako djelovali na terenu slavićemo. Znam da i gosti priželjkuju bodove, ali na početku proljetnog dijela želimo da ‘Koševo’ bude u znaku slavlja bordo boja”, dodao je Janjoš.

Očekuje se velika posjeta na Koševu

Pored velikoog broja vatrenih navijača FK Sarajevo, kao i sarajevskih ljubitelja fudbala koji će sigurno u velikom broju doći na prvu utakmicu nakon zimske pauze, najavljen je i veći broj navijača iz Zenice. Popularni "Robijaši" najavljuju dolazak barem deset autobusa, te petnaestak kombija i kolonu privatnih automobila. Možemo samo poželjeti da sutrašnji duel protekne u fer i sportskom duhu i bez bespotrebnih invidenata koji samo mogu naštetiti klubovima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije