Janjoš: Ostavićemo srce na terenu

Pred duel sa Spartakom

Janjoš: Ostavićemo srce na terenu

Sati su se počeli odbrojavati do prve evropske utakmice na Koševu. Glavni grad BiH već je obojen u bordo boju dok se navijači i simpatizeri FK Sarajeva pripremaju za utakmicu u kojoj će njihov tim pokazati da li je spreman za evropske izazove.

Mehmed Janjoš pred večerašnji susret bio je oprezan i odmjeren u izjavama, ali i zračio optimizmom i vjerom u dobar rezultat.

Sportsport.ba: Odbrojavaju se sati do utakmice, koja su vaša očekivanja?

Janjoš:
Mislim da imamo jednog jakog suparnika i sigurno neće biti nimalo lagano. Mi smo spremni za utakmicu i daćemo sve od sebe dadođemo do pobjede. Moji igrači su jako motivisani i svi do jednog spremni su ostaviti srce na terenu, zapeti iz sve snage da ostvare pobjedu, te da odemo mirno na revanš sa solidnom zalihom.

Sportsport.ba: Vi ste ih već gledali, da li ste ih dobro prostudirali?

Janjoš:
Da, ja sam bio na prvoj utakmici koju je naš večerašnji protivnik igrao protiv Intrera Baku i vidio sam da su dobra i mlada ekipa. Oni su vrlo borbeni i disciplovani u igri. Jaki su u napadu gdje imaju robusnog centarfora, na koga ćemo morati obratiti pažnju. Pored toga vidio sam i slabosti o kojima neću sada da govorim. To ću za sada zadržati za sebe i reći svojim igračima.

Sportsport.ba: Da li će Sarajevo igrati napadački ili malo povučenije?

Janjoš:
Mi ćemo pokušati nametnuti svoj ritam igre i nećemo dopustiti protivniku da se razmaše .Da li ćemo igrati napadački? Mogu samo reći da nećemo previše srljati i tražiti da što prije damo taj gol. Ipak je ovo tek prvo poluvrijeme i ne trebamo sada srljati da ne bi bili brzo kažnjeni, pa da kasnije moramo juriti rezultat.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.