Janjoš: Presudio je gol u prvoj minuti

Olimpic slavio u gradskom derbiju protiv Sarajeva

Janjoš: Presudio je gol u prvoj minuti

U jednom od derbija 23. kola Premijer lige BiH Olimpic je na Koševu bio bolji od Sarajeva sa 2:1 i tako zadržao šanse da se izbori za izlazak u Evropu naredne sezone.

"Utakmica je bila vrlo dobra, publika je vidjela tri gola i još veliki broj šansi, tako da mislim da je publika na kraju utakmice bila zadovoljna", kaže na početku razgovora za SportSport.ba trener Olimpica Mehmed Janjoš.

"Ja uvijek kažem da je za pobjedu potrebno i malo sreće, a mi smo je ovaj put imali. Postigli smo gol u 1. minuti, što je usmjerilo utakmicu u pravom smjeru, a drugi gol smo zabili na isteku prvog dijela", ističe Janjoš, nekadašnji igrač i trener Sarajeva.

S ova tri boda Olimpic je ostao u vrhu tabele, nalazi se na petom mjestu sa 37 bodova, a trećeplasirano Sarajevo ima samo bod više. Olimpic je u dobroj poziciji, ima šanse da izađe u Evropu, ali Janjoš spušta loptu na zemlju.

"Stav predsjedništva kluba je da igramo lijepo i da polako skupljamo bodove. Evropa nam nije imperativ, igraćemo što bolje možemo, a ako se ukaže prilika za Evropom iskoristit ćemo je", zaključio je Mehmed Janjoš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti