Janjoš: Prioritet je zadržati tim iz jeseni

Trener Sarajeva vjeruje postojećem igračkom kadru

Janjoš: Prioritet je zadržati tim iz jeseni

Adnan Beganović

Fudbaleri Sarajeva nalaze se na zasluženom zimskom odmoru, a šef stručnog štaba Mehmed Janjoš vratio se iz Beograda gdje je bio na stažiranju u Crvenoj zvezdi. Kontaktirali smo Janjoša koji nam je iznio svoja očekivanja pred nastupajući prelazni rok.

"Jučer sam došao iz Beograda i već od danas sam okrenut proljetnom dijelu prvenstva. Prozivka je zakazana za 6. januar, uradićemo uobičajne testove i medicinske preglede te odmah žestoko krenuti s pripremama za proljetni dio prvenstva", rekao je za naš portal Mehmed Janjoš.

Sarajevo je imalo sjajan finiš u jesenjem dijelu sezone. Upitali smo trenera bordo momčadi da li razmišlja o pojačanjima, odnosno da li će Sarajevo u borbu za titulu krenuti jače ili slabije u odnosu na prvi dio prvenstva?

"Još je rano o tome pričati. Ja lično volio bih da svi igrači koji su igrali u prvom dijelu sezone ostanu na okupu jer smatram da imamo ekipu koja može ravnopravno konkurisati za titulu. Svakako da bih želio pojačati momčad, no prema mom mišljenju nama trebaju dva ili tri igrača koja će u pravom smislu riječi biti pojačanja, a ne samo prinove. Treba vidjeti da li će neko napustiti naše redove, pa ćemo tek onda konkretno znati šta i kako u prelaznom roku. Ponavljam, moja velika želja je da ova momčad ostane na okupu, a s obzirom da imamo samo 15 utakmica u nastavku prvenstva, ukoliko ne bude odlazaka, onda nam niti pojačanja neće biti pod imperativom", zaključio je Janjoš.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije