Janjoš smatra da Sarajevo može do titule

Na Koševu vlada optimizam

Janjoš smatra da Sarajevo može do titule

Sarajevo je na svom stadionu na Koševu zabilježilo očekivanu pobjedu. Krenuli su bordo momci od samoga početka silovito, ali su mreže nakon prvih 45 minuta igre mirovale.

Međutim, početkom drugog dijela golman prijedorskog Rudara je konačno kapitulirao, a igrači Sarajeva susret su potom uspjeli rutinski privesti kraju.

"Malo smo strahovali, jer nismo mogli probiti odbranu veoma dobre ekipe Rudara. Nakon prvog pogotka, kasnije je sve bilo lakše. Mislim da smo sasvim zasluženo pobjedili i tako opravdali ulogu favorita. Iako smo bili oslabljeni i bez nekoliko prvotimaca, ni u jednom momentu naša pobjeda nije dolazila u pitanje. Veoma mi je dago što su mlađi igrači odigrali dobro i pokazali da se na njih može računati u budućnosti", kazao nam je trener ekipe sa Koševa Mehmed Janjoš.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva gostujete kod ekipe Borca u Banja Luci.

"Da, biće to veoma teško gostovanje, jer Borac igra odlično ove sezone. Ali mi se nikoga ne bojimo i sigurno da ćemo i tamo ići na pobjedu. Vraćaju nam se kažnjeni igrači i nadam se da će se oporaviti ovi što su porvijeđeni. Mi se nikoga ne bojimo i nastojati ćemo pobjediti u Banja Luci".

Da li Sarajevo može doći do titule?

" Mislim da još dugo ima do kraja i biće tu velike borbe. Naše ambicije se znaju, a to je šampionska titula. Imamo ekipu za naslov i zašto onda je i ne očekivati", dodao je Janjoš za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.