Janjoš: Tužan sam zbog Crnkića i Rustemovića

Trener FK Sarajevo razočaran

Janjoš: Tužan sam zbog Crnkića i Rustemovića

Danas je u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija bordo kluba pred sutrašnji derbi meč protiv Željezničara.

Prisutnim se obratio šef stručnog štaba FK Sarajevo Mehmed Janjoš, koji je najavio utakmicu protiv najvećeg rivala, te se osvrnuo na sve što se dešavalo u Širokom Brijegu u srijedu.

"Na derbijima ne trebaju posebni motivi, dovoljno je samo reći - derbi. Ova sedmica je bila jako zahtjevna i naporna, prvo Zrinjski, pa zatim finale Kupa protiv Širokog. Moram čestitati ovom prilikom svojim igračima, po meni smo zaslužili trofej, ali šta je tu je. U Sarajevo smo se vratili jučer u tri ujutru, plašimo se umora jer naša ekipa iscrpljena", rekao je Janjoš, koji je potom prokomentarisao situaciju sa Crnkićem i Rusemovićem, koji su bili primorani napustiti grad zbog prijetnji:

"Dva sjajna momka su već napustila grad Sarajevo. Tužan sam zbog tih scena, ponašanje pojedinaca je neprihvatljivo, a ti pojedinci nisu navijači Sarajeva. Rustemović i Crnkić to nisu psihički izdržali sve ovo što se dešavalo, te prijetnje su bile stravične i morali su otići. Da nije derbi pred nama, ja kao Mehmed Janjoš bih uradio nešto drugo, ali ovo je posebna utakmica. Na ovoj utakmici neće igrati Rustemović, Crnkić, Mihojević i Husejinović. Izostanak tih igrača je za nas veliki hendikep, ali učinit ćemo sve da obradujemo naše prave navijače".

"Klub je poduzeo akcije na smirivanju tih tenzija i omogućivanju igrača da uđu rasterećeni u sljedeću utakmicu. Sve ovo rade pojedinci koji su protivnici sporta. Sve se ovo odigralo jako brzo, nadam se da će ostatak ekipe odgovoriti na pravi način na utakmici. Idemo u karantin i pokušat ćemo vratiti ekipu na pravi put. Iskreno se nadam da će nam sve ove ružne stvari biti dodatni motiv u derbiju. Volio bih da sve protekne fer i sportski, da razmišljamo o sportu i najzad počnemo dovoditi i djecu na stadion. Budite sigurni da će Sarajevo sutra odigrati dobru utakmicu".

"Željo je čvrsta ekipa koja igra dobro i koja prima jako malo golova. To je ekipa koja zna šta hoće i koja ima svoj cilj. Pred nama je utakmica u kojoj ćemo dati zadnji atom snage da dođemo do tri boda, jer matematički još imamo šansu da budemo prvaci i mi se toga ne odričemo. Naša je sportska obaveza da pokušamo sve što je u našoj moći".

"Ko bi mogao zamijeniti Crnkića u prvoj postavi? Ne znam. Imamo dovoljno vremena do utakmice da razmislimo o tome i da nađemo pravu alternativu. Što se tiče Mihojevića, on ima povredu koljena i neće igrati. Husejinović također nije psihički spreman za ovu utakmicu i dogovorili smo se da ga izostavimo za ovaj meč zbog toga".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč Sarajeva i Željezničara igra se u sklopu pretposljednjeg, 9. kola Lige za prvaka i možda bi mogao odlučiti i novog prvaka Bosne i Hercegovine. Utakmica je na rasporedu sutra (subota) s početkom u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović - Hase.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi