Janjoš: U Evropi će biti teško

Trener Sarajeva za SportSport.ba

Janjoš: U Evropi će biti teško

Trener sarajeva Mehmed Janjoš ove je sezone sa Sarajevom imao prilično uspješnu sezonu. Bordo tim je obezbijedio učešće u Evropskoj ligi, a trener tima sa Koševa smatra da njegovim izabranicima neće biti lako.

Sportsport.ba: Preuzeli ste Sarajevo u teškim trenucima. Kako biste ocijenili sezonu iza vas?

"Da, preuzeo sam Sarajevo u zaista teškom trenutku. Mnogi su nam igrači otišli i nisu nam se davale velike šanse. Ali, stvorili smo jednu borbenu ekipu od iskusnih i mladih nada sa Koševa. Što se tiče same sezone, ocijenio bih je kao uspješnu, jer smo ispunili cilj, a to je da izađemo u Evropu. Bilo je i teških trenutaka, ali mislim da smo imali više radosnih od kako sam ja na kormilu."

SportSport.ba: Da li će biti nekih pojačanja za narednu sezonu?

"Da vam pravo kažem nismo još o tome razmišljali. Imamo još vremena i tek ću napraviti program rada za sljedeću sezonu. Razmišljao sam o par igrača, koji bi nam bila prava pojačanja. Ali mi u ovom trenutku finansijski stojimo loše. Pokušaćemo dovesti par igrača, kao što su Avdić i Hošić."

SportSport.ba: Da li će neko napustiti Koševo?

"Svi igrači imaju ugovor, osim Hadžića, tako da svi ostaju na Koševu. Bili bi svi zadovoljni ako bi i Hadžić ostao, a ja sam nadam da nas neće napustiti."

SportSport.ba: Kakvi su vam planovi za narednu sezonu?

"Puno će toga zavisiti o finansijskoj situaciji. Ako ne bude novca okrenućemo se mladim igračima, koji imaju sigurno blistavu budućnost i koji se sigurno mogu boriti za Evropu. Sarajevo uvijek mora imati najveće ambicije."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sportsport.ba: Predstoji vam učešće u Evropskoj ligi. Kakva su očekivanja?

"U Evropi će zaista biti teško. Gledao sam malo moguće protivnike i zaista ko nas god zapadne, biće jako teško. Mogu samo obećati da ćemo dati sve od sebe kako bi dostojno predstavljali Bosnu i Hercegovinu“, zaključio je Mehmed Janjoš u razgovoru za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.