Janjoš: Uslovi u Neumu su fenomenalni

Trener Sarajeva zadovoljan radom momčadi na pripremama

Janjoš: Uslovi u Neumu su fenomenalni

Adnan Beganović

Fudbaleri Sarajeva već nekoliko dana pod trenerskom palicom Mehmeda Janjoša pripremaju se u Neumu za nastavak sezone u kojoj ih očekuje borba za mjesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja, a sam Janjoš zadovoljan je time kako teku pripreme.

"Uslovi za pripreme ovdje u Neumu su perfektni. Vrijeme nas služi, imamo na raspolaganju teren i sve ide onako kako smo planirali", rekao je u telefonskom razgovoru za SportSport.ba Mehmed Janjoš te dodao:

"Ono što me posebno veseli je da svi momci rade maksimalno te da nemamo niti jednog povrijeđenog igrača. Još uvijek radimo na podizanju fizičke spreme, ali nisu to samo "suha" trčanja. Radimo modificirano, sve kroz igru tako da igrači ne osjećaju monotoniju koja je u ovom dijelu priprema uvijek prisutna. Do nedjelje ćemo u Neumu raditi dva puta dnevno, a onda se vraćamo u Sarajevo."

Nakon uvodnog dijela priprema, koji igrači baš i ne vole previše, bordo momčad najvjerovatnije će se uputiti na hrvatsko primorje gdje će odigrati nekoliko kontrolnih utakmica.

"Kao što sam već i rekao, u nedjelju se vraćamo u Sarajevo gdje ćemo ostati do petka, a onda putujemo najvjerovatnije u Hrvatsku gdje ćemo biti 10 dana te ćemo u toj fazi priprema odigrati nekoliko utakmica i uigravati ekipu za nastavak sezone", istakao je Janjoš.

Momčad Sarajeva ostala je gotova nepromijenjena u odnosu na prvi dio sezone, a postoji velika mogućnoast da se ekipi sa Koševa priključi Vule Trivunović.

"Trivunović je moja želja. Ja bih doista bio presretan kada bi naša uprava dogovorila njegov dolazak i prema posljednjim informacijama, koje ja imam, što se tiče njegovog angažmana sve će se znati najdalje do petka. Radi se o dobrom igraču, no meni je potreban što prije jer pripreme su u punom toku i nadam se da ćemo konačno rješiti i to pitanje", zaključio je Janjoš.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.