Janjoš: Veoma sam razočaran

Narušena atmosfera na Koševu

Janjoš: Veoma sam razočaran

Utakmica na Koševu između Sarajeva i Veleža završila je onako kako se to najmanje očekivalo.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka prvo su počeli neredi na zapadnoj tribini, gdje su domaći navijači htijeli da se obračunaju sa upravom, a kasnije su se neredi proširili i na ostale tribine.

Jedan veliki minus na Upravu Sarajeva ostavio je sportski direktor tog kluba Senad Merdanović, koji je počeo da vrijeđa navijače Sarajeva. Da li ova ekipa zaista može iznijeti teret ovog prvenstva i evropskih takmičenja, ostaje da se vidi. Velike zamjerke idu i na dušu trenera Mehmeda Janjoša, koji je i ovu utakmicu počeo samo sa jednim napadačem. Četvrtak je blizu i utakmica sa Clujem, a atmosfera na Koševu više je nego narušena.

Vratimo se utakmici. Sarajevo je počelo napadati od prvog minuta, ali onda je uslijedio hladan tuš i gol Veleža u 4. minuti meča. Ipak, nekako su igrači Sarajeva uspjeli izjednačiti i uzeti samo bod.

"Ne znam šta u ovom trenutku da vam kažem, jer sam jako razočaran. Mislim da nismo loše odigrali, a neće nas taj gol. Mi smo opet napravili toliko šansi, gdje smo jedva uspjeli samo jednu da realiziramo. Moraćemo da popričamo svi u klubu i da vidimo kako dalje", rekao nam je trener bordo tima Mehmed Janjoš.

Na upit da li namjerava da podnese ostavku rekao je:

"U ovom trenutku neću ništa reći".

Velež je došao po bod i to je na kraju i ostvario. Nakon kraja utakmice nastalo je veliko slavlje navijača gostujuće ekipe.

"Mi smo zasluženo uzeli bod, iako smo trebali uzet sva tri. Pokazali smo u ovoj utakmici ono što sam i najavljivao, da smo u ovom trenutku bolja ekipa od Sarajeva. Pokazali smo karakter i mogu reći da ova ekipa Veleža može daleko dogurati u našem prvenstvu", rekao je za SportSport.ba trener Rođenih, Abdulah Ibraković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.