Janjoš zadovoljan igrom i novom "tricom"

Premijer liga, 6. kolo

Janjoš zadovoljan igrom i novom "tricom"

Adnan Beganović

Fudbaleri Sarajeva sinoć su dobrom igrom, pogotovo u prvih 45 minuta susreta došli do veoma značajne pobjede. Trener Sarajeva Mehmed Janjoš zadovoljan je igrom i pobjedom, a u razgovori za naš portal popularni Ćala je istakao:

„Utakmica koja nam je bila od ogromnog značaja. Trebala su nam tri boda kako bismo se priključili vrhu tabele. Moji fudbaleri odigrali su borbeno i ispoštovali su naš dogovor iz svlačionice, pa trijumf nije mogao izostati.“.

Gospodine Janjoš, stiče se dojam da je pauzu u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza za Sarajevo došla u pravom trenutku te da ste istu uspješno iskoristili.

„Da, u pravu ste. Ova pauzu nakon napora u evropskim utakmicama jako nam je dobro došla. Osvježili smo momčad i to se sinoć najbolje vidjelo na terenu. Napravili smo pritisak od prve minute i već na samom startu susreta rješili smo pitanje pobjednika. Sinoćnja utakmica najbolja je partija moje momčadi u Premijer ligi“, istakao je Janjoš.

Navijače Sarajeva sinoć je najviše obradovao povratak na teren Alena Škore. Samo što je ušao u igru Škoro je zatresao mrežu Laktaša. Kada će Škoro biti spreman za cijelu utakmicu?

„Alen još nije fizički spreman za svih 90 minuta, ali polako ćemo ga uvoditi u igru i sigurno je da njegova pojava na terenu mnogo znači za našu momčad. Drago mi je što je on upravo sinoć zatresao mrežu Laktaša jer će to bitno uticati na njegovo samopouzdanje, a onog "pravog" Škoru očekujem za jedno tri sedmice“.

Sarajevo u srijedu igra kup utakmicu sa Radnikom iz Hadžića, a zatim ide u goste Leotaru. Kakva su Vaša očekivanja u ovim utakmicama?

„U srijedu naša pobjeda ne bi trebala doći pod znak pitanja, a onda u Trebinje idemo po pozitivan rezultat. Za susret s Leotarom na raspolaganju će nam biti i Avdić, Janjoš i Džakmić, tako da doista očekujem pozitivan rezultat. Mislim da smo u stanju ponovo se priključiti borbi za titulu i očekijem za mjesec dana Sarajevo u samom vrhu tabele“.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.