Šef stručnog štaba FK Sarajevo pred Zrinjski

Janjoš: Zrinjski je primjer kako treba raditi u BiH

Nogometaši Sarajeva u 3. kolu Lige za prvaka u nedjelju će na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" ugostiti Zrinjski.

U bordo taboru vlada sjajna atmosfera nakon pobjede nad Slobodom u Tuzli, ali svi su svjesni da ih protiv Plemića čeka veoma težak posao ukoliko žele upisati novu pobjedu.

"Imam jednu i ljudsku i moralnu obavezu prije nego što počnemo pričati o utakmici sa Zrinjskim. Kao što znate, na povratku iz Tuzle kada smo izgubili sa 3:0, naša tri navijača su stradala u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, a mi smo poslije minut dva bili na licu mjesta i saosjećamo se sa tim ljudima koji su došli da nas bodre. Pobjedu iz uzle poklanjamo tim navijačima i želimo im da što prije odu svojim porodicama, a onda naravno na sjever", kazao je Janjoš, te se osvrnuo na duel sa Zrinjskim.

"Bit će to zahtjevna utakmica sa timom koji je fenomenalno vođen, a to je primjer kako treba raditi u BiH i oni rade kako treba da se radi. To automatski pokazuje sjajne rezultate, ali uprkos svemu tome mi imamo svoju računicu i pobjedom u Tuzli trasiramo put kao Evropi, našem osnovnom cilju, a  onda će biti puno lakše napasti i trofej".

"Ne možemo svi pobjeđivati stalno i treba sakupiti što više bodova i na kraju sakupljanjem bodova ćemo dobiti prvaka. Da li će to biti utakmica u derbijima, ne mislim jer svaka pobjeda je tri boda i jako su bitne sve utakmice. Ne mislim da će isključivo derbi odlučiti o prvaku naše zemlje", dodao je Janjoš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo će u ovom meču biti oslabljeno neigranjem Saše Balića i Saše Novakovića koji imaju problema sa povredama, a u konkurenciji neće biti ni Samir Radovac.

"Said Husejinović će biti u rosteru, Crnkić se vraća u tim,  te mislim da imamo ekipu koja može da odgovori zahtjevima protiv Zrinjskog", dodao je na kraju današnje press konferencije šef stručnog štaba FK Sarajevo Mehmed Janjoš.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti