Sudija iz Zambije u svom svijetu: Ugasio mikrofon i nije želio da sluša šta mu govore iz VAR sobe

Skandal na Afričkom Kupu Nacija

Sudija iz Zambije u svom svijetu: Ugasio mikrofon i nije želio da sluša šta mu govore iz VAR sobe

Haris Zilić

Sudija Janny Sikazwe prvo je ime trenutno na Afričkom Kupu Nacija, ali ne zbog kvalitetnog suđenja nego zbog cirkusa koji je priredio danas na meču Mali - Tunis.

Sikazwe je prvo svirao kraj meča u 85. minuti pa je VAR ispravio njegovu grešku, a zatim je u 89. minuti definitivno svirao kraj i razljutio igrače Tunisa, ali Zambijac nije dozvolio nikakvu raspravu i poslao je igrače u svlačionicu.

Tu nije bio kraj cirkusu. U 88. minuti Sikazwe je dao direktan crveni karton fudbaleru Malija Toureu, međutim VAR je opet reagovao i ispravio grešku sudije, ali arbitar iz Zambije je samo isključio VAR nije poslušao odluku i reprezentativcu Malija pokazao put u svlačionicu.

I dok je selektor Malija Mohamed Magassoube držao izlaganje pred novinarima na press konferenciji, službenici CAF-a su upali u prostoriju i kazali da se utakmica nastavlja kako bi se završile posljednje tri minute, što je šokiralo selektora.

Igrači Malija izašli su na teren kako bi odradili ostatak vremena, no Tunižani su to odbijali pozivajući se na pravilo da se meč mora ponoviti ako se ne odradi do kraja.

Totalni haos danas u Kamerunu, vidjet ćemo šta će biti u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi