Japan bolji od Belgije, Holandija i Kolumbija bez golova

Prijateljske utakmice

Japan bolji od Belgije, Holandija i Kolumbija bez golova

Edmir Škorić

Širom Evrope u utorak navečer igrane su prijateljske međunarodne utakmice. 

Jedan od "derbija" odigrali su Holandija i Kolumbija u Amsterdamu. Ipak, iakos e očekivalo da će "sipati" golovi u okršaju Robina van Persieja, Arjena Robbena i društva, te Jacksona Martineza, Radamela Falcaa... na kraju su mreže ostale mirovati.

Recimo samo da je kod Holandije isključen Lens u 35. minuti, ali ni igrač više nije pomogao Kolumbijcima da dođu do pobjede. Istim je rezultatom okončan duel Poljske i Republike Irske.

Dobru utakmicu, pak, odigrali su Belgija i Japan, a gosti su slavili s 3:2 uz pogotke Kakitanija, Honde i Okazakija, dok su za domaće u Briselu pogađali Mirallas i Alderweireld.  Pogotkom Janka iz 33. minute Austrija je s 1:0 savladala Sjedinjene Američke Države.

Prijateljske utakmice:
Holandija - Kolumbija 0:0
Poljska - Irska 0:0
Austrija - SAD 1:0 (Janko 33)
Belgija - Japan 2:3 (Mirallas 15, Alderweireld 79/ Kakitani 37, Honda 53, Okazaki 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.