Japan protiv Francuske u oktobru

Japan protiv Francuske u oktobru

Reprezentacija Japana će 12. oktobra odigrati prijateljsku utakmicu sa Francuskom, potvrdio je Japanski nogometni savez (JFA).

Trener Japana, Alberto Zaccheroni, imat će priliku da testira snagu svojih izabranika protiv jedne od najjačih selekcija svijeta. Zanimljivo je da će ovo biti prvi susret između ove dvije selekcije nakon 2003. godine.

Do sada su se susretali pet puta, a svaki put su slavili Galski pijetlovi. Čelnici Japanskog nogometnog saveza su također potvrdili da će pokušati organizovati prijateljsku utakmicu sa aktuelnim evropskim i svjetskim prvacima, reprezentacijom Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.