Japanci osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu

Japanci osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Japana ostvarila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu nakon što je danas odigrala bez pobjednika 1:1 na svom terenu protiv Australije, te kolo prije kraja imaju nedostižnu prednost u odnosu na rivale.

Nakon što u 80. minuta nije bilo golova, u posljednjih 10 minuta utakmice viđena su prava uzbuđenja. Australci su u 81. minuti golom Thomasa Oara došli do vodstva od 1:0, te se činilo kako će gosti doći do sva tri boda.

Ipak, u 90. minuti, Japan je stigao do izjednačenja. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Honda za konačan rezultat utakmice od 1:1, što je Japanu donijelo plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.