Japanska obitelj zaluđena Barcelonom

Japanska obitelj zaluđena Barcelonom

Edmir Škorić

Jedna japanska obitelj toliko je zaluđena Barcelonom da je i njihova porodična kuća, inače sva u bojama katalonskog kluba, nazvana "Barca House".

Riječ je o trogodišnjem Touji Okuzumi i njegovom ocu koji žive u Tokiju, a inače su veliki navijači španskog aktuelnog prvaka Barcelone.

Njihova kuća obojena je u Barcelonine boje, a na garaži se nalazi i minijaturni Nou Camp stadion, koji privlači kilnce iz susjedstva. Navodno je otac od trogodišnjeg dječaka zaluđen trenerom Barcelone Guardiolom, kojeg je često pratio dok je ovaj, zajedno sa Roberto Baggiom, igrao u talijanskog Bresci.

Ova navijački nastrojena japanska obiteljj ne propušta niti jednu Barcinu utakmicu na TV-u. Kako piše službeni web sajt Barcelone, klub u Japanu ima 1552 svoja navijačka člana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.