Japanu lutrija protiv Južne Koreje

Samuraji u finalu Azijskog kupa

Japanu lutrija protiv Južne Koreje

Edmir Škorić

Japan je, boljim izvođenjem penala od Južne Koreje, postao prvi finalist Azijskog nogometnog kupa koji se igra u Kataru.

Južnokorejska nogometna reprezentacija je prva došla u vodstvo. Konno je u svom šesnaestercu srušio Ji-Sung Parka, a Ki S. Y. pogodio sa bijele tačke. Do kraja prvog dijela Maeda na ubačaj Nagatoma s lijeve strane uspijeva poravnati.

U nastavku nije bilo golova, pa se pobjednik tražio kroz dodatnih pola sata produžetaka. Tada je i nastala prava drama. Prvo je Hosogai u 98. minuti doveo Japan u novo vodstov, pogodivši "odbijanac" nakon što je Honda promašio penal.

I kada se činilo da će Samuraji sigurno u finale, Hwang je, u posljednjim sekundama utakmice, iskoristio gužvu u protivničkom šesnaestercu i donio veliko slavlje Južnoj Koreji.

Japanci su bili prisebniji kod izvođenja penala, te se plasirali u finale, gdje će igrati sa boljim iz duela Uzbekistan - Australija.

Azijski kup, polufinale:
Japan - Južna Koreja 2:2, 1:1 (Maeda 36, Hosogai 98/ Ki S. Y. 23 - penal, Hwang 120)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije