U Portugalu je danas izveden "najčudniji penal ikada"

Jardel se proslavio

U Portugalu je danas izveden "najčudniji penal ikada"

Edmir Škorić

Esmiraldo Sa da Silva, poznatiji kao Jardel, postigao je danas jedan od najčudnijih penala ikada.

Radi se o "zamrznutom" načinu izvođenja penala. Jardel je u remiju Feirensea i Leixoesa (1:1) u 65. minuti na taj način pogodio s bijele tačke.

On je naštimao loptu na 11 metara, ostao pored nje, podigao desnu nogu i nekoliko sekundi ostao "zaleđen", da bi onda opucao u stranu i pogodio za izjednačenje.

Mnogi su, kada su pregledavali video, najprije pomislili da je video pauziran, izgledalo je zbunjujuće, ali Jardel je ostvario svoj cilj.

Korisnici društvenih mreža na razne načine opisuju ovaj potez Jardela, pa je jedan korisnik Twittera napisao: "Definitivno jedan od najčudnijih jedanaesteraca koje ćete ikada vidjeti."

Također, neko je komentarisao da izgleda kao da se radi o klasičnom bugu na popularnoj video igri FIFA.

Jardelov način izvođenja penala je jedinstven u svijetu, ali slično je radio i Athleticov Aritz Aduriz, koji bi iz jednog koraka šutirao i uglavnom pogađao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi