Jardim: Falcao ostaje jedan od najboljih napadača

Tvrdi trener Monaca

Jardim: Falcao ostaje jedan od najboljih napadača

Ove sezone kolumbijski napadač Radamel Falcao igra kao preporođen u dresu Monaca. 

Falcao je vratio samopouzdanje koje je izgubio u Engleskoj, a ove sezone se nakon dosad odigranih deset utakmica osam puta upisao u listu strijelaca. 

"Radamel ostaje jedan od najboljih napadača. Ima samo 30 godina. Naš cilj je da ga vratimo na njegov najveći nivo", izjavio je Monacov trener Leonardo Jardim za francuske medije. 

Trener Monaca je kritikovao Falcaovu odluku da nespreman ode u Englesku.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"On je pokušao da nastavi da igra na visokom nivou. Normalno, kada je igrač povrijeđen, ne treba da mijenja klub. Nije lako oporavljati se od takve i igrati u isto vrijeme. Fudbaleri nisu mašine", istakao je Jardim. 

Kao nagrada za dobre partije Falcao je ponovo pozvan u reprezentaciju za utakmice protiv Čilea i Argentine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi