Jarni: Između Sarajeva i Hajduka nema nikakve razlike

Novi šef struke FK Sarajevo

Jarni: Između Sarajeva i Hajduka nema nikakve razlike

Poznato i priznato u ime u svijetu fudbala kakvo je Robert Jarni do sada nije sjedilo na klupi niti jednog bh. premijerligaša. Nekadašnji hrvatski, ali i jugoslovenski reprezentativac, danas je na press-konferenciji predstavljen kao novi trener Sarajeva.

Stručnjak koji je kao mladi reprezentativac bivše SFRJ bio u čuvenoj generaciji poznatijoj kao “Čileanci”, danas je u Titovoj po prvi puta, zvanično kao trener FK Sarajevo odgovarao na novinarska pitanja.

“Prije svega zahvalio bih se Upravi Sarajeva što mi je dodijelila mjesto šefa stručnog štaba. Pretpostavljam da će vas sve interesovati detalji ugovora, ali jedino što vam mogu reći da smo se dogovorili za deset minuta. Ono što je meni bilo najbitnije jeste da sam vidio da je klub napravio jedan veliki iskorak, iskorak koji će mnogi klubova i u našoj regiji teško napraviti, jer se teško odlučuju na takav potez. Klub se nalazi na pravom putu i imaju jako velike ambicije i imaju ono što je najbitnije, a to je jako mlad igrački kadar. Od prvog mjeseca naredne godine počinje sa radom i Akademija, a upravo to je ono što najviše nedostaje u regiji. Mladih talenata se u posljednje vrijeme jako puno izgubilo, jer sve nije bilo organizirano onako kako treba. Ja volim reći da je organizacija sve u životu, kako u privatnom, tako i u sportskom segmentu”, kazao je Jarni, a potom usporedio Sarajevo sa timom gdje je igrao, a kasnije i radio kao trener.

“Mislim da između Sarajeva i Hajduka nema apsolutno nikakve razlike, to su dva koji uvijek teže najvišim ciljevima, osvajanju prvenstva i kupa. Napraviti ćemo sve, u dobroj smo poziciji, imamo dva mjeseca rada, ne moguće obećati, ali mogu reći da ćemo napraviti sve da unaprijedimo igru”.

O mogućim pojačanjima Jarni je kazao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Upoznat sam sa stanjem u ekipu kroz razgovor sa sportskim direktorom i rekao sam mu neke stvari. Danas je u modernom fudbalu najlakše igrati preko bokova, tako da će bočni igrači ponijeti najveći teret”.

Jarni nije želio govoriti o finansijskim uslovima, što je svakako džentlmenski potez, jer se u svijetu danas rijetko gdje poznato koliko ko zarađuje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti