Održana press konferencija pred duel Sarajeva sa Veležom

Jarni: Velež je ekipa koja zna i voli igrati

FK Sarajevo u nedjelju će u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu ugostiti mostarski Velež. 

Bordo tim će u posljednjem susretu 23. kola najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja u našoj zemlji tražiti pobjedu za nastavak utrke za sami vrh tabele. U prostorijama kluba iz Titove 38b održana je press konferencija pred duel sa Mostarcima, a prisutnim medijima obratio se šef stručnog štaba bordo tima, Robert Jarni. 

"Očekivanja su uvijek velika, a kako će biti to ćemo vidjeti. Znamo da je Velež jedna jako dobra ekipa, ekipa koja zna i voli igrati. Opasni su u svakom segmentu. Mi svakog protivnika moramo dati sve od sebe, jer protiv nas svi daju 100%," rekao je Jarni i dodao: 

"Protiv Veleža će nedostajati Tatomirović zbog tri žuta kartona, a svi ostali su spremni za utakmicu. Nažalost moramo igrati u nedjelju i bit će manje vremena da se spremimo za derbi, ali ja o toj utakmici još uvijek ne razmišljam," rekao je Jarni i osvrnuo se na duel prošlog kola u kojem je Sarajevo slavilo protiv Mladosti u Bijeljini. 

"Ta pobjeda je bila jako bitna za ekipu. Na terenu treba potvrditi status favorita. Jako je važno slaviti i kada se ne igra na nivou," riječi su Jarnija. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veznjak Sarajeva Mato Jajalo svjestan je koliko je važna utakmica protiv Veleža i koliko ekipi sa Koševa trebaju bodovi iz duela sa Mostarcima. 

"Mislim da je Velež ekipa koja će se htjeti nadigravati sa nama. Motivirani smo, jer znamo koliko možemo napraviti sa osvojena tri boda. Ja sam pozitivno iznenađen kvalitetom Premijer lige BiH. Ovdje je razlika u uvjetima u kojima se radi," rekao je Jajalo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.