Jašarspahić novi trener Rudara

Šešlija napustio Kakanj

Jašarspahić novi trener Rudara

Pored gubitka bodova od  Orašja, nogometaši Rudara su ostali i bez trenera. Nakon razgovora sa predsjednikom kluba Mensurom Mušijom, trener Milomir Šešlija podnio je ostavku.

O  prijevremenom rastanaku sa dosadašnjim trenerom,koji je "Zeleno-crne" predvodio na samo  13 utakmica i zabilježio 6 poraza,predsjednik Rudara Mušija kaže da su rezultati jedino mjerilo rada trenera i da je rastanak bio neminovan.

-Naš dosadašnji trener shvatio je da snosi dio odgovornosti za slabe igre i poražavajuće rezultate i dogovorili smo sporazumni raskid ugovora. Međutim, moram istaći da veliku krivicu snose i igrači koji su svojim neprofesionalnim odnosom i dekadentnom igrom doprinijeli ovakvoj situaciji.Očito je motiv nakon ispadanja iz trke za prvaka pao na samo dno i mnogi ne zaslužuju da nose  dres Rudara. Kriza ima dublje korijene i rezovi su neophodni - mišljenje je predsjednika Mušije.


Momčad će do kraja prvenstva voditi dosadašnji pomoćnik Šešlije Almir Jašarspahić , kojem će asistirati dosadašnji prvotimac Ševal Zahirović, koji je donio odluku o prestanu sa aktivnim igranjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti